Eveniment URBACT

In zilele de 23 si 24 ianuarie a.c. , in cadrul Proiectului Inovatii digitale pentru orase s-a  desfăsurat in municipiul nostru vizita   domnilor Ian Graham si Dino Alessi experti din partea Programului Operational URBACT. Pe parcursul celor două zile de intalniri expertii au făcut cunostintă cu echipa de implementare a proiectului , cu oficiali din cadrul institutiei dar  si cu persoane interesate de aplicarea acestuia. Au fost de asemenea discutate si completate documente de lucru  specifice acestei etape de proiect.
Este cunoscut faptul că URBACT nu investeste direct in dezvoltarea urbană (constructia de drumuri sau parcuri tehnologice). In schimb programul facilitează schimbul si invătarea intre reprezentantii alesi, ofiteri si alti actori cheie, contribuind la imbunătătirea calitătii procesului de planificare si implementare a planurilor urbane integrate si a programelor nationale prin invătarea privind politicile de dezvoltare urbană durabilă .  URBACT are ca tintă un impact indirect asupra implementării programelor operationale nationale.
La Botosani ,   prezentarea initială a Proiectului  Inovatii digitale pentru orase a avut loc in data de 10 decembrie 2019 iar partenerii de lucru  sunt  municipalităti din Messina (Italia), Roquetas de Mar (Spania), Oulu (Finlanda), Saint-Quentin (Franta), Municipiul si Consiliul Regional din Trikala (Grecia), Portalegre (Portugalia), Municipiul Botosani  precum si Centrul de Inovare Digitală Ventspils (Letonia).
Prima fază a acestui proiect se va incheia la inceputul lunii martie. Faza a doua va incepe imediat si va avea o durată de derulare de aproximativ doi ani.
Printre scopurile declarate ale acestui proiect se numără  sprijinirea  oraselor partenere in demersurile pentru a deveni orase inteligente (smart cities), prin realizarea unor planuri de actiune personalizate, cresterea capacitătii functionarilor publici de a utiliza noile tehnologii in relatia cu cetătenii, precum si sporirea gradului de digitalizare a activitătilor institutiilor.

foto_23.01.2020

Ultima modificare: 08.11.2022 – 15:18 de către Primăria Municipiului Botoșani

Anteriorul Arhivă 2019

Despre noi