Protecția Mediului

REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A SISTEMELOR INDIVIDUALE ADECVATE PENTRU COLECTAREA ȘI EPURAREA APELOR UZATE 

Anunț Public:
Obligativitatea Agenților economici privind înregistrarea on-line în baza de date a SISTEMULUI GARANȚIE – RETURNARE (..aici)

Anunț public privind combaterii buruienii ambrozia 2024  (..aici)

Plan de măsuri și programul de acțiuni privind combaterea și răspândirea buruienii ambrozia (aici)

Ambrosia artemisiifolia este o plantă cu talia semiînaltă de 50 -150 cm înălțime, uneori chiar mai înaltă la maturitate, cu rădăcina pivotantă foarte dezvoltată, de 1,2 – 1,5 metri. Toată planta este păroasă cu tulpina puternic ramificată, având aspect de tufă și diametru mare la bază.

Frunzele sunt penat-sectate, alungite și ascuțite la vârf, lobate, având pețiolurile cu aripi de culoare griverde argintie dinspre partea superioară spre partea inferioară. Frunzele sunt dispuse opus la baza tulpinii și alterne pe partea superioară și pe ramificații. Florile, purtătoare de polen, formează inflorescențe situate în vârful ramurilor, având forma alungită și compactă asemănătoare unui spic.

Polenizarea este realizată cu ajutorul vântului prin răspândirea grăunciorilor de polen.O singură plantă matură poate elibera în atmosferă câteva miliarde de grăunciori de polen și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative până la 40 de ani.

Planta atinge perioada de maximă polenizare în lunile august – septembrie, şi se întinde până sfârșitul lui octombrie.

Despre noi