Programul “Rabla Local”

ANUNȚ PRIVIND STADIUL PROGRAMULUI RABLA LOCAL

            Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul propriu (..click aici) instrucțiunile pentru crearea conturilor de utilizator în vederea participării persoanelor fizice la Programul Rabla Local.

IMPORTANT!    Persoanelor fizice care doresc înscrierea în cadrul programului Rabla local trebuie să își creeze conturi de utilizator anterior înscrierii în aplicație https://afm.ro/casare_auto_uzate.php

Solicitanții trebuie să urmărească anunțul de deschidere din partea Administrației Fondului pentru Mediu şi de abia apoi  se pot înscrie prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție exclusiv de Administrației Fondului pentru Mediu https://www.afm.ro/programe_finantate.php

            Pentru crearea conturilor de utilizator în vederea participării persoanelor fizice la Programul Rabla Local și a înscrie prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție exclusiv de Administrației Fondului pentru Mediu, vor urma instrucțiunile prezentate mai jos:

Instructiuni inscrere rabla_local_25.07.2023

ANUNȚ PRIVIND STADIUL PROGRAMULUI RABLA LOCAL

 În urma încheierii evaluării contestațiilor de către Administrația Fondului de Mediu (AFM) a cererilor de înscriere depuse de către unitățile administrativ-teritoriale (UAT), pe site-ul www.afm.ro a fost publicată lista UAT-urilor eligibile pentru Programul Rabla local.

Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu în data de 13.07.2023 a aprobat 500 de dosare depuse de UAT-uri pe Programul privind casarea autovehiculelor uzate, printre acestea aflându-se și cel depus de Primăria Municipiului Botoșani, aprobat în data de 12.06.2023.

Urmează să se lanseze/deschidă platforma AFM pentru înscrierea cetățenilor în program.

IMPORTANT! Solicitanții trebuie să aștepte anunțul de deschidere din partea AFM şi de-abia apoi  se pot înscrie prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție exclusiv de AFM, pagina de internet www.afm.ro

Prin acest program se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

AFM a aprobat pentru Municipiul Botoșani o finanțare în valoare de 960.000 lei, echivalentul a 400 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare.

Etape/pași de urmat de către solicitanți:

-Să consulte site-ul AFM (www.afm.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), al Municipiului Botoșani (https://primariabt.ro/informatii-de-interes-public/programul-rabla-local),  precum și mass-media pentru a afla când se lansează/deschide platforma AFM pentru înscrierea cetățenilor în Program.

-Să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro la secțiunea „Programe de finanțare”. Documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Botoșani, ulterior înscrierii.

După lansarea platformei și înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise se va trimite fiecărei primării. Cetățenii vor prezenta Primăriei Botoșani documentele justificative de eligibilitate și se va încheia contractul de finanțare dintre primărie și cetățean. Urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulație. 

(Publicat in 14.07.2023)

ANUNȚ

 

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat lista unităților administrativ-teritoriale participante urmând să publice anunțul pentru deschiderea sesiunii de înscriere a solicitanților.

          Vă comunicăm că dosarul depus de către UAT Municipiul Botoșani a fost aprobat!

         Urmează ca Municipiul Botoșani să încheie contractul de delegare cu Administrația Fondului pentru Mediu.

          Data la care vor începe înscrierile pentru persoanele fizice rămâne să fie anunțată de Administrația Fondului pentru Mediu, precum și adresa de site la care dumneavoastră, proprietarii mașinilor respective, vă veți putea înscrie on-line, pe site-ul AFM, https://www.afm.ro/casare_auto_uzate.php

          Persoanele fizice se vor înscrie on-line în aplicația care va fi pusă la dispoziție de AFM, pe site-ul: www.afm.ro

Primăria Municipiului Botoșani a publicat pe pagina proprie de internet Programul “Rabla Local” – Primăria Municipiului Botoșani (primariabt.ro) anunţul şi procedura internă privind participarea solicitanţilor de finanţare în cadrul Programului.

Procedura internă o puteți consulta (..aici)

 

Despre noi