Despre Botoșani

O scurtă prezentare a Municipiului Botoșani

Municipiul Botoşani este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Botoşani. Are o populaţie de circa 115.070 locuitori şi este aşezat în partea de sud-vest a judeţului pe interfluviul dintre râurile Sitna şi Dresleuca, spre vest între Dresleuca şi Siret, apoi coboară între dealurile Crivăţ, Agafton, Baisa, în adâncuri sprijinindu-se pe platforma Moldovei.
Aflat în nord-estul României, Botoşaniul se remarcă prin diversitatea culturală marcată îndeosebi de cele 4 mari genii care s-au ridicat pe aceste meleaguri: Mihai Eminescu (n. Botosani 1850 – 1889), George Enescu (n. Liveni 1881 – 1955), Nicolae Iorga (n. Botosani 1871 – 1940) şi Ştefan Luchian (n. Stefanesti 1868 – 1916). „Oraşul domniţelor”, aşa cum mai este numit Botoşaniul, a dat culturii române cele mai multe personalităţi devenind astfel un fel de brand al culturii naţionale. Cochet şi şarmant deopotrivă, Botoşaniul surprinde plăcut turistul prin oaza de verdeaţă şi bogăţia de flori care îl îmbracă, prin arhitectura veche a clădirilor existente, dar şi prin modestia sa tipic moldovenească.
0
Locuitori
0 km²
Suprafața
0 mdm
Altitudine

Orașe înfrățite

Orașul Laval din CANADA

Înfrăţirea municipiului Botoşani cu oraşul canadian Laval a însemnat o premieră în istoria relaţiilor dintre cele două ţări. Evenimentul desfăşurat pe data de 16 octombrie 2007 a avut loc la Primăria Laval ca urmare a invitaţiei pe care primarul oraşului Laval, Gilles Vaillancourt a adresat-o municipalităţii botoşănene. Înfrăţirea celor două oraşe se datorează unui botoşănean de succes stabilit în Canada, respectiv domnului Vania Atudorei, preşedintele Asociaţiei Românilor din Laval.

Orașul Karaman din TURCIA

Republica Turcia este aşezată intr-o poziţie strategică la intretăierea continentelor Europa cu Asia, intre trei mări (Marea Neagră, Mediterana şi Marea Egee ) . Datorită poziţiei sale geografice Turcia a fost o răscruce istorică, patria şi campul de luptă a mai multor civilizaţii infloritoare şi nu in ultimul rand un centru al comerţului . Peninsula Anatoliei este una dintre cele mai vechi regiuni locuite din lume. 

După cum se ştie, Turcia a inregistrat in ultimele 4 decenii o creştere remarcabilă din punct de vedere economic ( una din cele mai rapide din lume ). Şi-a deschis treptat pieţele prin reformarea economiei, liberalizarea multor sectoare private cu  participare  străină.